Hlavní navigace

Frekvence 1 nabízí dvě internetová rádia: Legendy a Romantika

16. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 1. 2007

Posluchači rádia Frekvence 1 mohou ode dneška na internetu naladit další dvě podobné stanice. Frekvence 1 spustila na vlastních webových stránkách internetová rádia Frekvence 1 Legendy a Frekvence 1 Romantika. Obě rádia jsou určena především těm příznivcům rádia Frekvence 1, kteří by rádi poslouchali romantické či goldové songy ještě ve větší míře, než je prezentuje tradiční Frekvence 1, a mají přístup na internet, informoval mluvčí stanice Richard Klatovský.

Na rozdíl od původní Frekvence 1 vysílají obě nová rádia pouze hudbu bez mluveného slova a reklamy. Výhodou je podle Klatovského jejich interaktivita, protože posluchači můžou známkováním jednotlivých skladeb ovlivnit, jak často je budou obě stanice hrát. Na webu Frekvence 1 lze také diskutovat s hudebním dramaturgem, který vytváří hudební program těchto rádií, nebo s dalšími posluchači v diskusním fóru, dodal mluvčí.

BRAND24

Ačkoli Frekvence 1 nepočítá s tím, že by stanice Legendy a Romantika vysílaly i prostřednictvím klasických vysílačů, čeká je podle programové ředitelky Barbory Tachecí velký rozvoj. Majitel Frekvence 1, francouzská mediální skupina Lagardere Aktive Radio International (LARI), totiž spatřuje v internetu jednu z cest dalšího rozvoje. Nahrává jí i fakt, že pro internetové vysílání není nutná žádná licence a takové rádio nepodléhá ani regulaci v oblasti reklamy.

V současné době investujeme do internetových aktivit mnoho energie i finančních prostředků, protože v něm vidíme zajímavou cestu, jak dostat náš atraktivní rozhlasový obsah ke stávajícím i novým posluchačům. Kromě toho internet přináší i možnost rozvíjení našeho hlavního obsahu, jako je právě nová stanice orientovaná na romantické songy či stanice hrající songy legendárních interpretů, konstatuje Matouš Rek, ředitel marketingu a komunikace české pobočky LARI.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).