Hlavní navigace

Francouzská mediální rada potrestá tematické programy. Měly málo francouzštiny

29. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 10. 2007

Vrchní rada pro audiovizi (CSA) udělí ve Francii pokutu devíti tematickým programům. Stanice vysílající pod francouzskou licencí podle CSA porušily řadu kvót, které se vztahují k národnímu jazyku – francouzštině. Programy KTO, MCM, Télétoon, Playhouse Disney, Disney Channel, Planète Thalassa, Tiji, Filles TV a Canal J nedodržely v roce 2006 podíl pořadů ve francouzštině v hlavním vysílacím čase a málo podporovaly francouzskou nezávislou tvorbu.

V této souvislosti připomeňme, že česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila minulý týden registraci programu Nova Cinema. Radní dali sestře tuzemské komerční jedničky Novy zelenou navzdory faktu, že společnost CET 21 přímo v žádosti o oprávnění odmítla dodržovat podmínku 50procentního podílu evropské tvorby ve vysílání stanice. Česká mediální legislativa připouští, že podmínka musí být dodržena jen tam, kde je to možné. Ale Nova Cinema má být zaměřená na vysílání filmů a seriálů.

Zdroj: BroadbandTVNew­s.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).