Hlavní navigace

Francie chce zákonem o digitalizaci zakázat prodej analogových TV

25. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 1. 2007

Francouzské Národní shromáždění začne 30. ledna projednávat vládní návrh mediálního zákona, který se zaměřuje na digitalizaci. Vláda navrhuje úplnou analogovou tmu do 30. listopadu 2011 a chce uvolnit kmitočty pro mobilní vysílání a televizi ve vysokém rozlišení (HDTV). Zákon už schválil Senát a Ekonomický i Kulturní výbor Národního shromáždění. Právě Kulturní výbor doplnil do normy pasáž, která zakazuje prodávat televizory bez digitáního tuneru šest měsíců po vstoupení zákona v platnost.

Digitální norma předpokládá, že tři národní komerční vysilatelé (TF1, M6 a Canal+) dostanou za vrácení analogových kmitočtů bonusovou licenci. Proti tomu ale bojuje profesní sdružení, které založili majitelé trojice nových digitálních kanálů BMF TV, Direct 8 a NRJ 12. Cílem organizace je zachování plurality v televizním vysílání a konkurenčního prostředí v zemských digitálních multiplexech.

Zdroj: DigiTAG

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).