Hlavní navigace

Foťte boží muka a kapličky, vyhrajete foťák, láká Český rozhlas Plus

10. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice mluveného slova Českého rozhlasu vyhlásila letní fotosoutěž, v níž nabízí značkový fotoaparát s doplňky a další výbavou

Letní fotografickou soutěž o profeisonální fotoaparát vyhlásil Český rozhlas Plus, nástupnická stanice mluveného slova po zaniklých okruzích ČRo 6, Rádio Česko a Leonardo. Až do konce září mohou posluchači zasílat snímky zajímavých pamětních míst, například božích muk nebo kapliček podé cest a silnic, která budou zástupci ČRo Plus umísťovat na internetovou mapu České republiky. Vyhraje ten posluchač, který bude mít na této mapě nejvíc fotografických úlovků.

K TÉMATU: „Vy nejste nikdo,“ říká Český rozhlas Plus posluchačům ve své první kampani

“Soutěžící by se měli hledáčkem svých fotoaparátů a mobilů zaměřit na zajímavá pamětní místa republiky, jako jsou například boží muka, malé kapličky při cestách a silnicích, smírčí kříže, pamětní kameny, tedy malé objekty nemovité hmotné kultury, nikoliv však objekty přírodní,” upozornila Silvie Ulrichová z marketingového oddělení ČRo Plus. Veřejnoprávní stanice hodlá ocenit nejen hlavního vítěze, ale celkem 50 nejaktivnějších soutěžících.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas Plus má přes VKV pokrýt Prahu, Brno, Ostravu a možná Plzeň

„Jsem moc rád, že moji kolegové připravili pro posluchače možnost zapojit se do tohoto zajímavého fotografického projektu, věřím, že ceny je budou motivovat. Doufám, že na konci září stěží nalezneme místo v republice, které nebude zaneseno do naší soutěžní mapy,” uvedl šéfredaktor ČRo Plus Daniel Raus. Soutěž probíhá od 1. června do konce září, po jejím ukončení jí stanice věnuje pořad Leonardo Plus, který odvysílá 12. října a jehož hostem bude Václav Cílek. Interaktivní mapu se soutěžními snímky umístil ČRo Plus na web rozhlas.cz/leonardo/krajina.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).