Hlavní navigace

FITES zvažuje, že na protest nikoho nenominuje do Rady ČT

6. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 3. 2007

Nesouhlas s řešením kauzy nynějšího finančního ředitele České televize Františka Lamberta, který zamlčel členství v komunistických milicích a vědomě tak tři roky porušoval zákon, chce Filmový a televizní svaz (FITES) vyjádřit i tím, že nenominuje do Rady České televize žádné vlastní kandidáty. Zda ale svaz nakonec opravdu nikoho do rady nenavrhne, rozhodne až jeho výkonný výbor.

BRAND24

Členové FITES na pondělní valné hromadě odhlasovali, že pokud ČT a její rada budou nadále krýt Františka Lamberta, výkonný výbor může rozhodnout o bojkotování volby pěti nových členů Rady ČT. K němu má dojít v následujících dvou měsících, protože třetině členů rady skončí funkční období. Pokud se rozhodneme nikoho nenavrhovat, měli bychom to udělat s co největším humbukem a přes média, konstatoval jeden z účastníků valné hromady.

FITESu se zatím podařilo do televizní rady prosadit jediného člena Petra Uhla. Od toho se ale svaz distancoval poté, co v rozporu s představou výkonného výboru FITES podržel Františka Lamberta v managementu ČT. Vedení svazu poté Uhla vyzvalo, aby na své členství v Radě ČT rezignoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).