Hlavní navigace

Finále velkých sportovních událostí by měla jít na ČT 1, říká její šéf

27. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 7. 2010

Finále mistrovství světa ve fotbale nebo hokeji, pokud k těmto sportovním událostem bude mít práva Česká televize, by měl vysílat program ČT 1 a nikoli ČT 2 nebo ČT 4. V rozhovoru pro server DigiZone.cz to řekl budoucí výkonný ředitel ČT 1 Radan Dolejš, který se své funkce ujme od srpna letošního roku.

ROZHOVOR: Janeček mi řekl: Je třeba to tady rozhýbat, říká nový šéf ČT 1

BRAND24

Myslím si, že takovéto médium by mělo v případě, že má práva na mistrovství světa v hokeji, odvysílat finále na ČT 1. Televize po Evropě na tom velice dobře profitují, když se snaží, aby ty největší události ze všech možných sfér, odvysílaly na svých hlavních programech, konstatoval Dolejš. Podobným způsobem už postupuje sousední Slovenská televize, která zásadní zápasy letošního mistrovství světa ve fotbale vysílala na svém prvním programu.

Podle Dolejše se diváci nemusí bát, že by sportu na Jedničce bylo mnoho. Kolik by ho tedy mělo být? Měl by být v takové míře, jako třeba klasická hudba, uvedl šéf ČT 1. Ze sportovních událostí nyní Jednička vysílá pravidelně jen přenos Velké Pardubické. Naopak konkurenční Nova se nebojí na svůj hlavní program zařadit finále tenisového Wimbledonu nebo pražské úvodní utkání hokejové NHL.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).