Hlavní navigace

Filmový kanál MGM skončí začátkem listopadu, AMC má většinu obsahu zachovat

18. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Změna souvisí s přechodem na nového vlastníka. Společnost Chello Central Europe původního majitele Liberty Global zanikla, firmu převzala AMC Networks.

Filmový kanál MGM, který je součástí nabídek řady kabelových, IPTV a satelitních operátorů v České republice i na Slovensku, by měl ukončit vysílání 5. listopadu. Ve stejný den by pak měla odstartovat tematická stanice AMC. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Datum serveru DigiZone.cz taktéž potvrdil manažer česko-slovenského zastoupení AMC Networks Ondřej Vácha. Diváci, kteří čekali na technické změny, jako je širokoúhlý obraz nebo HD formát, tak budou mít bohužel smůlu. V tuto chvíli se s nimi na našem trhu nepočítá.

BRAND24

K TÉMATU: MGM se odkloní od svého původního zaměření, na konci roku se změní na AMC

Potěšeni budou naopak ti, kteří se obávali, že z vysílání nové stanice zmizí westerny a další filmová klasika. Podle informací z naší centrály, by mělo být osmdesát až devadesát procent obsahu zachováno, sdělil DigiZone.cz Vácha. A proč vůbec ke změně z MGM na AMC dochází? Novinka souvisí s tím, že společnost Chello Central Europe, provozovatel původního kanálu zanikl a koupila ji firma AMC Networks. Původním vlastníkem byla skupina Liberty Global, která je taktéž mimo jiné majitelem kabelového operátora UPC Česká republika. Ve vysílání AMC se objeví nově i některé seriály.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).