Hlavní navigace

Filmbox Family vysílá na satelitu s českou zvukovou stopou

3. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 3. 2010

Rodinný filmový kanál Filmbox Family, který dosud vysílal jen v Polsku, je od tohoto týdne dostupný na satelitu i s českou zvukovou stopou. Jak upozornil server Parabola.cz, v pondělí se u tohoto programu v placené polské satelitní službě Cyfra+ objevila možnost volby českého, ale i maďarského dabingu. Platforma vysílá z družice Hot Bird na pozici 13 stupňů východně.

K TÉMATU: Nový hudební kanál Muzika CS by měl začít vysílat už v dubnu

Filmbox Family patří společnosti SPI International, která v České republice provozuje placené filmové kanály Filmbox, Filmbox Extra a Filmbox HD. Na polské trhu jsou navíc kromě Filmboxu Family dostupné tematické filmové kanály Action Box a Lady Box. Na českém a slovenském trhu firma provozuje také žánrové televizní stanice Kino CS, Doku CS a plánuje retro kanál Muzika CS.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dokumentární kanál Doku CS od pondělí naostro

Filmbox Family bude první z kanálů ve standardním rozlišení, který bude multiteritoriální – tedy stejný obsah pro více zemí. Lišit se bude jen lokalizací formou dabingu. Tato strategie může výrazně zefektivnit náklady za distribuci a šíření programů SPI International, míní Parabola.cz. Licenci pro provozování tohoto kanálu v několika zemích střední a východní Evropy získala firma od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) již na podzim 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).