Hlavní navigace

Film Europe HD ve Skylinku je pouze otázkou času, věří šéf stanice Hronec

22. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 11. 2011

Přesto, že satelitní služba Skylink nabízí v tuto chvíli nový filmový kanál Film Europe svým zákazníkům pouze ve standardní kvalitě, Ivan Hronec, výkonný ředitel a zakladatel stejnojmenné společnosti, která je jeho provozovatelem, věří, že v budoucnu se program objeví u tohoto operátora také ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Hronec to řekl serveru DigiZone.cz.

K TÉMATU: Unikátní kanál Film Europe se v Česku zatím se zájmem nesetkal

Co se týká HD rozlišení, Skylink nedávno přešel pod nového vlastníka a jednání jsou nyní složitější, uvedl Hronec s tím, že distributorem signálu však není tento operátor, ale slovenský Towercom, který chod služby technicky zajišťuje. Mám smlouvu s Towercomem, což mi dává větší možnosti a myslím si, že je to tak lepší i pro pana Glisníka (Jaromír Glisník, výkonný ředitel Skylinku, pozn. red.), konstatoval šéf Film Europe. Je ale pouze otázkou času, kdy SD variantu změníme ve Skylinku na HD, věří Hronec. Už současné vysílání v normě MPEG-4 však vnímá jako velmi perspektivní.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Film Europe bude vysílat v SD i HD rozlišení a je připraven i na 3D

HD verze Film Europe nebude přinášet ve vysokém rozlišení všechny snímky, ale její zástupci se budou snažit o to, aby jich bylo maximum, zbytek bude přepočtený obraz ze standardní kvality. V HD se však dělá vše včetně upoutávek a grafiky. Co se týká plánů, pohráváme si s myšlenkou převodu obsahu z 2D do 3D, připustil minulý týden na tiskové konferenci Film Europe Peter Krajčík ze společnosti Sunteq, která chod programu technicky zajišťuje. Technologie, kterou chceme použít, je velice slibná. Dnes je v takovém stavu, že je ji možné nasadit, uvedl Krajčík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).