Hlavní navigace

Fero Fenič připravuje pro TV Barrandov cyklus „České milování“

11. 12. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
11. 12. 2008

Digitální televize Barrandov získala ke spolupráci režiséra a dokumentaristu Fera Feniče, který stojí za projektem konkurenční digitální televize Febio. Pro Barrandov Fenič připravuje nový původní dokumentární cyklus „České milování“, jenž se na obrazovce objeví ji v den startu TV Barrandov 11. ledna 2009. Sdělil to ředitel PR a marketingu této televize Janis Sidovský.

Původní název cyklu byl Manželské peklo, pan Fenič nás ale přesvědčil, abychom zvolili poetičtější pojmenování, uvedl programový ředitel televize Barrandov Přemysl Svora. Produkční společnost Febio připravuje cyklus na klíč a získalo pro něj řadu renomovaných režisérů včetně Olgy Sommerové, Davida Vondráčka a Marcela Pázmana. Barrandov tento cyklus nasadí každou neděli večer.

České milování se dotkne mnoha podob lásky a mezilidských vztahů – v den zahájení vysílání půjde o zprostředkovanou lásku, v dalších dílech o lásku, kde si partner změnil pohlaví nebo o lásku mimořádně plodnou. Natáčíme i epizodu o lásce kupované nebo lásce handicapovaných lidí, přiblížil Sidovský. První díl, zařazený na 11. ledna, ponese název O lásce zprostředkované, a bude se věnovat nezadaným lidem a způsobům, jakým se mohou seznamovat.

18. ledna odvysílá TV Barrandov díl s názvem O lásce, kde si partner změnil pohlaví. Půjde o příběhy tří transsexuálů. Nejzajímavější pochází z katolické Jižní Moravy, kde žije manželský pár a dvě malé děti. Muž před časem zjistil, že je transsexuál. Pokud podstoupí operaci a nechá si změnit pohlaví, bude se muset rozvést a patrně ztratí nárok na své děti, prozradil Sidovský.

BRAND24

25. ledna pak bude následovat díl s názvem O láskách mimořádně plodných s třemi příběhy rodin, které vychovávají minimálně deset dětí. A také o nejplodnějšího muže, kterého se nám podařilo najít. Živí se jako koňský handlíř a má devatenáct potomků. Vzhledem k tomu, že stále hledá tu pravou, zdá se, že ani v jeho pětašedesáti letech není tento počet konečný, míní Sidovský.

Fero Fenič není jediným zástupcem dosud nevysílající digitální televize, který začal pracovat pro konkurenci. Sama televize Barrandov dosud produkuje pro televizi Prima soutěž Ber nebo neber. Prima ji ale od příštího roku přestane vysílat. Kromě toho Barrandov pro Primu krátce připravoval hudební show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).