Hlavní navigace

Fašismus na Wavu? To je přehnané, tvrdí šéf Rádia_FM

24. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 10. 2008

Rada Českého rozhlasu obvinila Radio Wave z propagace fašismu, hlásá dnešní exkluzivní článek na serveru DigiZone.cz, který je reakci na vyjádření tohoto dozorčího orgánu veřejnoprávního média směrem ke stanici pro mladé. Konkurenčnímu webu RadioTV.cz se podařilo získat k této kauze vyjádření od ředitele Rádia_FM Dušana Vanča, které je obdobou právě českého Wavu. Je to celoevropský hit, který se hrál v roce 2000 téměř na všech mainstreamových rádiích pro mladé. Tou dobou ho hrálo i nejposlouchanější soukromé rádio na Slovensku – Fun rádio. Hodně kontroverzní klip k této písní dokonce běžel i na MTV, konstatoval o songu Swastika Eyes od skupiny Primal Scream pro RadioTV Vančo.

BRAND24

K TÉMATU: Rada Českého rozhlasu obvinila Rádio Wave z propagace fašismu

Song podle něj není závadný, a kdyby tak byl skutečně označen, mohla by být podobně označena z propagace fašismu většina evropských rádií. Přítomnost slova swastika nemusí sama o sebe být škodlivá. Je pravda, že fašisté vycházeli z tohoto symbolu, to ale neznamená, že by ta skladba propagovala fašismus, upřesnil šéf Rádia_FM a dodal, že pokud by to přehnal, některé texty domácích interpretů mohou být podstatně škodlivější, jako je tento. Pokud prý někdo na základě této skutečnosti požaduje revizi programového schématu, není to správná cesta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).