Hlavní navigace

Eurosport HD na satelitu Hotbird byl zakódován

6. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 6. 2008

Vysílání oblíbeného sportovní panevropského kanálu Eurosport ve vysokém rozlišení bylo dnes dopoledne na satelitu Hotbird (13 st. východně) zakódováno. Od 25. května do 6. června tedy měli diváci v rámci promo akce možnost posoudit jak obrazovou, tak i jeho obsahovou stránku. Zakódovány byly jak jednotlivé jazykové mutace včetně české, kde však nebylo k dispozici audio, tak i mezinárodní pozice Eurosport HD International. Paradoxní je skutečnost, že i když je panevropský sportovní kanál dostupný také v českém jazyce, místní diváci ho nemohou přijímat zatím prostřednictvím žádné platformy (satelitu, IPTV ani digitálního kabelu) kromě služby 802.tv od společnosti Mattes AD.

Panevropský sportovní kanál odstartoval v tomto formátu pří příležitosti zahájení tenisového turnaje Roland Garros. Eurosport HD vysílá shodný obsah jako Eurosport, ale ve Full HD formátu. Nejsou však takto přenášené všechny přenosy a události, ale pouze některé z nich. Tehdy je v pravém dolním rohu označení FULL HD. Kanál by se však měl objevit u největších kabelových operátorů, jakými jsou UPC a SELF servis a také v IPTV. Kompletní seznam měl být původně k dispozici před začátkem Eura, které bude zahájeno zítra v Rakousku a Švýcarsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).