Hlavní navigace

EPG by již mělo být dostupné terestricky ve všech lokalitách

5. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 11. 2008

Tzv. elektronický programový průvodce (EPG) by již měl být k dnešnímu dni dostupný v terestrické digitální televizi ve všech lokalitách, kde bylo v pátek zahájeno vysílání multiplexu 2. Serveru DigiZone.cz to sdělila tisková mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová. Ta zároveň poskytla i pro naše čtenáře rozpis, kdy a v kolik hodin zapínání EPG probíhalo. Z něho vyplývá, že nejdříve měli k dispozici elektronického průvodce obyvatelé Prahy a středních Čech z vysílačů Žižkov a Cukrák. Ti se ho dočkali již 3. listopadu ve 23:15.

O den později, v úterý 4. listopadu, se EPG objevilo v 16:30 u televizí Nova a Prima také na vysílačích Plzeň – Krašov a Domažlice – Vraní vrch. Nejdéle museli čekat obyvatelé Brna, Ostravy a Ústí nad Labem. Na vysílačích Barvičova, Hády, Hladnov a Buková hora naběhlo EPG až dnes, 5. listopadu, v časných ranních hodinách, konkrétně ve 3:00. Problém by neměl být už ani v multiplexu 1, jehož operátorem je veřejnoprávní TV. Česká televize kompletuje standardní, úplný datový tok včetně EPG i názvů programů a předává ho do vysílací sítě Českým Radiokomunikacím (ČRa), řekl DigiZone.cz Štěpán Janda z tiskového oddělení ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).