Hlavní navigace

Dvoukanálový zvuk u ČT 1, ČT 2 a ČT HD v satelitním Skylinku a CS Linku

29. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 4. 2011

Vícekanálový zvuk zavede od 1. května na satelitu Česká televize. U vybraných pořadů na programech ČT 1 a ČT 2, ale také stanice ČT HD, bude v satelitních službách Skylink a CS Link poskytovat vedle české zvukové stopy také originální zvuk. Na programech ČT 1 a ČT 2 vysílaných z družice Astra 3A a také v distribuci ČT HD z družice Astra 3B přibude nový zvukový stereo kanál, sdělil Štěpán Janda z tiskového odboru ČT.

K TÉMATU: ČT 1 na satelitním CS Linku se zvukem Dolby Digital

BRAND24

Diváci, kteří chtějí sledovat zahraniční filmy, seriály a další pořady v původním znění bez českého dabingu, tak budou mít možnost přepnout na originální zvuk. Při vysílání pořadů tuzemské produkce nebo snímků bez originálního zvukového doprovodu bude na tomto novém zvukovém stereo kanálu vysílána hlavní česká zvuková stopa, doplnil Janda. Kavčí hory ale upozorňují, že název nového zvukového stereo kanálu se může na různých satelitních přijímačích zobrazovat různě.

Stejně tak rozdílný, přístroj od přístroje, je způsob aktivace zvukového kanálu u vybrané programové předvolby – je proto potřeba postup konzultovat s uživatelskou příručkou, upozorňuje tiskové oddělení ČT. U programů ČT 1 a ČT HD jde již o třetí zvukový kanál, v minulosti k nim veřejnoprávní televize přidala volitelný kanál se zvukem Dolby Digital 5.1., který využívají vybrané pořady. Nová služba se týká pouze vysílání České televize na satelitní pozici 23,5 stupně východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).