Hlavní navigace

DVB-T přijímač má 37 procent španělských domácností

16. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 7. 2008

Prvních pět měsíců letošního roku bylo pro zemské digitální televizní vysílání ve Španělsku velmi úspěšným obdobím. Do roku 2008 vstoupilo Španělsko s 9,1 miliony prodaných digitálních přijímačů. Za prvních pět měsíců letošního roku si španělští diváci nakoupili dalších 2,7 milionu, což představuje nárůst počtu prodaných přístrojů o 24,7 %.

V současnosti je ve španělských domácnostech téměř 11 milionů digitálních přijímačů. DVB-T vysílání může přijímat 37 % domácností, jeho sledovanost se pohybuje těsně pod hranicí 15 %.

BRAND24

Vypnutí analogového vysílání Španělsko plánuje na 3. dubna 2010. Podle organizace na podporu digitalizace televizního vysílání Impulsa TDT by plánovaný přechod na digitální vysílání mohl ohrozit pokračující prodej analogových televizorů, kterých se v tomto roce zatím prodalo 62 tisíc. Další riziko podle Impulsy TDT představuje adaptace společných antén. V současnosti je na vypnutí analogového vysílání připravena polovina budov, před blížícím se termínem přechodu na digitální vysílání by se ale mohly adaptace zpozdit kvůli většímu počtu zakázek těch majitelů domů, kteří úpravu nechají na poslední chvíli.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).