Hlavní navigace

Druhý vyhozený výzkumník z Novy nastoupil ke konkurenci. Do TV Barrandov

29. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Václav Prejzek byl jedním ze dvou zástupců Novy v komisi ATO, která loni vybírala provozovatele peoplemetrů. Dostal výpověď, protože podporoval Mediaresearch.

Oba někdejší zástupci televize Nova v hodnotící komisi Asociace televizních organizací (ATO), která loni vybírala realizátora elektronického měření sledovanosti českých televizí pro léta 2013 až 2017, už pracují pro konkurenci. Po Renatě Týmové, která byla vedoucí výzkumného oddělení Novy a televize ji propustila na hodinu, protože v rozporu s přáním vedení Novy chtěla hlasovat pro společnost Mediaresearch coby jediného účastníka tendru, který splnil podmínky soutěže, zamířil do jiné televize i Václav Prejzek. Informoval o tom server Médiář.cz.

BRAND24

K TÉMATU: Nova propustila i druhého zástupce z komise tendru na peoplemetry

Zatímco Týmová letos nastoupila do České televize, kde byla nejprve zástupkyní vedoucí výzkumného oddělení Kristýny Taberyové a později ji ve funkci nahradila, Prejzek tento týden nastoupil do televize Barrandov. „Pro stanici bude analyzovat televizní sledovanost a řešit otázky spojené s jejím měřením,“ uvedl Médiář.cz. Na Nově Prejzek pracoval patnáct let, už od konce devadesátých let. Na rozdíl od Týmové z hodnotící komise ATO loni nejprve sám pod tlakem vedení Novy odstoupil, později se do ní ale vrátil, aby ho pak stihnul stejný osud jako Týmovou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).