Hlavní navigace

Domažlický Vranní vrch byl dnes na hodinu a půl mimo provoz

13. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 2. 2008

S nepříjemností při sledování pozemní digitální televize (DVB-T) se dnes mohli setkat diváci v Domažlicích. Vysílač Vranní vrch byl totiž přibližně na hodinu a půl mimo provoz. Server DigiZone.cz o tom informoval místní prodejce anténní a satelitní technicky David Rácz. Výluka DVB-T byla přesně od 13:45 do 15:10, sdělil redakci Rácz.

Jaká byla příčina oné výluky, která nebyla dopředu společností České Radiokomunikace avizována, řekl našemu serveru šéf projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš. Šlo o běžnou poruchu napájení na kabelu, který používá digitální vysílání z Vranního vrchu, proto se výpadek netýkal analogového vysílání Novy. Na místo okamžitě vyjela zásahová služba Českých Radiokomunikací a závadu odstranila. V žádném případě nešlo o nic závažného, konstatoval Hanuš. DVB-T vysílač v Domažlicích vysílá na 38. kanálu programy ČT a Novu a rozhlasové stanice ČRo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).