Hlavní navigace

Dokumenty z Českého lva nyní legálně zdarma na internetu

15. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 3. 2010

Až do neděle 21. března mají všichni zájemci o dokumenty, které se objevily na letošním ročníku filmových cen Český lev, možnost vidět tato díla zdarma na internetu. Nemají možnost je stahovat, ale pouze si je prohlédnout. Umožní jim to stránka na adrese www.docallian­cefilms.com. Všechny čtyři snímky, které je možné vidět, už byly uvedeny do distribuce.

Touto cestou můžete zhlédnout Auto*Mat Martina Marečka, film Občan Havel přikuluje Jana a Adama Novakových, Vitejte v KLDR! režisérky Lindy Jablonské a dvacetiminutovou ukázku ze Zapomenutých transportů do Polska historika a režiséra Lukáše Přibyla, který byl za tento film oceněn Cenou českých filmových kritiků a Českým lvem za nejlepší dokument roku 2009. Aktivita Doc Alliance vznikla díky partnerství pěti klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu – CPH:DOX Copenhagen, DOK Leipzig, MFDF Jihlava, Planete Doc Review Warsaw a VISIONS DU REEL Nyon.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).