Hlavní navigace

Dokumentární kanál Nat Geo Wild začal vysílat v širokoúhlém formátu 16:9

27. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Tato skutečnost potěší především majitele moderních televizorů, kteří už nebudou mít formát obrazu deformovaný, případně se svislými pruhy po stranách obrazovky.

Další dokumentární stanice se dnes dočkala širokoúhlého formátu. Od rána v něm vysílá program Nat Geo Wild, který na něho přešel poměrně krátce poté, co ho začala používat i televize National Geographic Channel. V současné době jsou tak v obrazovém formátu 16:9 dostupné všechny stanice společnosti NGC Europe Limited v klasickém rozlišení (SD), které v České republice a na Slovensku působí. Šíření programu Nat Geo Music už globálně skončilo v závěru minulého roku.

BRAND24

Dokumentární kanál Nat Geo Wild ve standardním rozlišení už vysílá širokoúhle.
Autor: repro foto Nat Geo Wild

Dokumentární kanál Nat Geo Wild ve standardním rozlišení už vysílá širokoúhle.

K TÉMATU: Několik měsíců po National Geographic přejde na formát 16:9 i Nat Geo Wild

Společnost FOX Networks v poslední době poměrně masivně investovala po technické stránce do chodu svých stanic především v našem regionu. Oba programy ve standardním rozlišení už jsou delší dobu lokalizovány kompletně do češtiny a nyní jsou oba divákům dostupné i v širokoúhlém formátu. Kompletně do češtiny byly také lokalizovány HD verze obou stanic – National Geographic HD a Nat Geo Wild HD. Přechod na formát 16:9 plánují na první kvartál příštího roku dokumentární Viasaty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).