Hlavní navigace

Dokument Šmejdi se dočká pokračování, točí ho slovenská režisérka Piussi

8. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní premiéra Šmejdů se na obrazovce České televize povedla. Na prvním programu je sledovalo proti Ordinaci v růžové zahradě téměř 1,2 milionu diváků.

Dokument Šmejdi, který pojednává o zneužívání seniorů na různých prodejních akcích, za nímž stojí Silvie Dymáková, ta si mimochodem k němu napsala i sama scénář, se dočká svého pokračování. Informuje o tom server Omédiách.com. Režírovat ho bude slovenská filmařka Zuzana Piussi, která už má za sebou řadu projektů tohoto žánru. Za pokračováním úspěšných Šmejdů, jež rozvířili veřejnou diskusi na toto téma, stojí Hana Třeštíková. Časosběrný dokument bude mít půl hodiny a bude pokračovatelem první části.

BRAND24

K TÉMATU: Dokumentu Šmejdi se proti Ordinaci dařilo: téměř 1,2 milionu diváků

Ukážeme, co všechno se postupně díky filmu změnilo, uvedla režisérka prvního dílu Dymáková. Překvapilo mě, že staří lidé, kteří se Silvii natáčeli a vystoupili ve filmu, stále bojují s tím, že je to na předváděcí akce táhne, jako kdyby jim chyběly, podivuje se Piussi. Lidé důchodového věku tyto akce často berou jako kulturní vyžití a možnost se setkat se svými vrstevníky. Dokument by měl být natočen i z pohledu „šmejdů“, tedy lidí, kteří za těmito akcemi stojí. Česká televize by měla nabídnout film už v lednu příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).