Hlavní navigace

DOKUMENT: Strategická koncepce Nových médií ČT na roky 2011 až 2013

19. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 10. 2010

UVNITŘ ÚPLNÉ ZNĚNÍ KONCEPCE Generální ředitel České televize Jiří Janeček schválil projekt rozvoje nových médií ČT, který mu předložil ředitel divize Nová média (internet, teletext a multimédia) a bývalý ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. Strategická koncepce na léta 2011 až 2013 počítá s lepší profilací webů ČT, vytvořením samostatných webů pro všechny čtyři programy veřejnoprávní televize i společného rozcestníku na dnešním webu www.ceskatele­vize.cz.

DOKUMENT: ČT Nová média – strategická koncepce 2011 – 2013 (PPT, 1 033 kB)

Příjem televizního vysílání už neumožňuje pouze klasický přístroj. Televizí je dnes v přeneseném slova smyslu i počítač, mobil nebo digitální asistent PDA. Zvláště rozvoj multimediálních přenosných zařízení typu iPhone nebo iPad mění pojetí televizního vysílání. Vedle zvětšujících se obrazovek a 3D formátů se televizní program přijímá i v multimediální podobě v mobilech, vysvětluje v dokumentu Milan Fridrich.

K TÉMATU: ČT 4 bude mít od 1. ledna svůj vlastní web, osamostatní se od ČT 24

BRAND24

Koncepce počítá se zavedením hybridní televize HbbTV, která umožní sledovat pořady z videoarchivu ČT na webu iVysílání.cz přímo na televizní obrazovce, ale také s HD teletextem, možností sledovat homepage webů ČT na televizoru či více televizními přenosy určenými jenom pro internet.

DigiZone.cz ve čtvrtek přinese podrobný článek o hybridní televizi HbbTV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).