Hlavní navigace

Doděláme Krašov a letíme do Dánska, říka pilotka Kamova Ka-32

8. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 10. 2008

Jakmile dnes posádka speciálního dvourotorového vrtulníku Kamov Ka-32 švýcarské společnosti Heliswiss vynese na hlavní západočeský vysílač Krašov novou anténu pro digitální televizní vysílání, okamžitě se přesune kvůli další podobné akci do Dánska. Deníku MF Dnes to řekla druhá pilotka vrtulníku, třicetiletá Švýcarka Olivia Ernest.

BRAND24

Doděláme to tu a letíme do Dánska. Máme hrozně moc práce, uvedla Ernest. První pilot Martin Peyer si pochvaloval včerejší spolupráci s pozemním personálem vysílače při demontáži a snášení dvacet let staré analogové antény. Je to chirurgická práce, protože jednotlivé části do sebe zapadají jako díly stavebnice. Kluci, kteří byli nahoře na vysílači, mi samozřejmě radí, kam uhnout. Slyšíme se i s těmi dole. Vše klapalo skvěle, uvedl.

Pro České Radiokomunikace je dnešní zásah Kamova Ka-32 na Krašově posledním svého druhu v letošním roce. Další úpravy vysílačů už budou probíhat ze země pomocí speciálních jeřábů. Již v pátek takto chtějí ČRa provést výměnu anténu na vysílači Jedlová hora u Chomutova, odkud ještě letos začnou vysílat digitální multiplexy 1 a 2. Stejným způsobem nedávno ČRa vyměnily anténu i na ostravském vysílači Hladnov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).