Hlavní navigace

Do Koalice pro digitální televizi se můžete přidat i vy

2. 7. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
2. 7. 2007

Koalice pro digitální televizi jako nově vzniklá platforma na podporu digitalizace v České republice je otevřená nejen právnickým, ale i fyzickým osobám. Připojit se k jejímu prohlášení tak mohou kromě subjektů, kterých se přechod na digitální vysílání přímo dotýká, i všichni lidé a všechny firmy, jimž na úspěšném přechodu na zemskou digitální televizi v České republice zkrátka jen záleží. Podpisový arch si můžete stáhnout buď na webu Ministerstva informatiky nebo také na DigiZone.cz [PDF, 67,5 kB]. Jakmile ho odešlete vytištěný, podepsaný a řádně vyplněný na adresu Denisa Hrabáková, Organizační výbor NKS, Ministerstvo vnitra ČR, Nad Štolou 3, Praha 7, 170 34, připojujete se i vy k prohlášení Koalice pro digitální televizi [DOC, 26,1 kB].

BRAND24

K čemu svým podpisem dáváte souhlas? Kromě zveřejnění vašeho jména a případně loga vaší firmy na stránkách Ministerstva informatiky je to také následující výzva: "Koalice pro digitální TV vyzývá všechny odpovědné státní orgány a instituce, vládu České republiky, poslance a senátory Parlamentu České republiky a prezidenta republiky, aby umožnili urychlené přijetí právní úpravy, která občanům této republiky přinese:

  • současné televizní programy v digitální kvalitě,
  • nové televizní programy s novým obsahem v digitální kvalitě,
  • nové komerční i veřejnoprávní služby, které se budou moci šířit prostřednictvím televizního vysílání,
  • předvídatelné a transparentní podmínky pro současné i budoucí subjekty na televizním trhu,
  • záruku, že stát má skutečný zájem na rozvoji, kvalitě a nezbytné konkurenci na televizním trhu."

Dnes projednává návrh tzv. digitální novely, která má pomoci vyřešit současný zablokovaný stav digitalizace v České republice, Legislativní rada vlády a 11. července se má dokument dostat na jednání vlády. Pokud ho vláda schválí, budou se jím poslanci zabývat na svojí srpnové schůzi. Široká podpora Koalice pro digitální televizi by měla digitální novele pomoci v úspěšné cestě tuzemským legislativním procesem a k hladšímu přechodu na zemské digitální vysílání v Česku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).