Hlavní navigace

Do čela ministerstva průmyslu a obchodu by měl nastoupit jeho stávající náměstek Jiří Havlíček

23. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Wikimedia
Novým ministrem průmyslu a obchodu by se měl stát dosavadní náměstek Jiří Havlíček, který doteď vedl správní sekci. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Ministerstvo průmyslu a obchodu by měl až do podzimních voleb vést jeho dosavadní náměstek správní sekce Jiří Havlíček. Podle serveru by jeho jméno měl na odpoledním setkání oznámit předseda vlády Bohuslav Sobotka prezidentu Miloši Zemanovi. Havlíček nahradí ve funkci Jana Mládka, odvolaného na konci února. Jedním z důvodů pro jeho odvolání mohla být přílišná benevolentnost jeho úřadu ve vztahu k mobilním operátorům.

PODROBNĚJI: Novela zákona o elektronických komunikacích mohla způsobit odvolání ministra Mládka

BRAND24

Havlíček svoji kariéru zahájil na Ministerstvu financí v pozici vedoucího oddělení Ústředního finančního a daňového ředitelství. V roce 2003 nastoupil na Ministerstvo průmyslu a obchodu a tři roky působil jako ředitel kabinetu ministra. Od roku 2006 až do roku 2010 zastával pozici ústředního tajemníka ČSSD a působil také jako místostarosta města Čáslavi. Do funkce náměstka na ministerstvu průmyslu o obchodu byl jmenován v 11. únoru 2014.

KAM DÁL: Ministerstvo průmyslu a obchodu varuje před zpožděním, které ohrožuje tříletý souběh DVB-T a T2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).