Hlavní navigace

Dnes se odmlčí vysílače Krašov u Plzně a Barvičova v Brně

29. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 10. 2008

Na dnešní den naplánovaly České Radiokomunikace výluku dvou vysílačů, a to plzeňského Krašova a Barvičovy ulice v Brně. První jmenovaný bude bez signálu DVB-T, analogové televize a rozhlasových stanic v době od deváté do patnácté hodiny odpolední, druhý pouze od deseti do dvanácti hodin. Zde se bude výluka týkat pouze DVB-T a analogové televize. U Plzně se týká výluka analogových programů ČT 1 (kanál 31), ČT 2 (kanál 48), Nova (kanál 10), digitálního multiplexu 1 České televize (kanál 34) a rozhlasových stanic Frekvence 1, ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha, ČRo 3 – Vltava a Rádio Impuls.

BRAND24

K TÉMATU: Vysílač Krašov čeká ve středu totální výluka, včetně multiplexu 1

Výluka je z toho důvodu, že definitivně měří anténa a bude se převádět provoz zpátky do hlavní antény, řekl nedávno serveru DigiZone.cz Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací. V Barvičově ulici budou mimo provoz kanály ČT 1 (35. kanál), ČT 2 (52. kanál) a TV Nova (49. kanál). U DVB-T se výluka týká opět multiplexu A, a to na 40. kanálu. Náhradní signál v tuto dobu nebude zajištěn, diváci však mají díky tomu možnost zjistit, co jim na uvolněných kanálech běžné nehraje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).