Hlavní navigace

Dnes se odmlčel rozhlas i televize v Chomutově

8. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 7. 2009

Chomutovský vysílač Jedlová hora prochází od osmé hodiny ranní kompletní výlukou. Pro obyvatele tohoto severočeského města tak až do patnácté hodiny nebude dostupný signál analogové ani digitální televize, a dokonce ani terestrického rozhlasového vysílání. Výluka se týká tedy jmenovitě stanic Českého rozhlasu, Rádia Blaník a Fajn Rádia Agara, u analogové televize ČT 1 a TV Nova.

Co se týká digitální terestrické televize (DVB-T), mimo provoz budou multiplexy 1 (33. kanál) a 2 (58. kanál). Jedlová hora však patří do jednofrekvenční sítě SFN spolu s vysílačem Buková hora u Ústí nad Labem, a tak bude možné v nouzovém případě naladit v některých lokalitách tento vysílač. U rozhlasového vysílání nejdou od osmé hodiny do patnácté odpolední stanice ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 2 – Praha, ČRo 3 – Vltava, ČRo Ústí nad Labem, o Blaníku a Agaře jsme psali již v předchozím odstavci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).