Hlavní navigace

Dnes se koná v Praze VIII. kulatý stůl DigiZone.cz

22. 4. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2010

3D ready televizory, integrace internetového obsahu na televizní obrazovku a vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) budou hlavním tématem VIII. kulatého stolu DigiZone.cz, který se uskuteční již dnes v pražském hotelu Jalta na Václavském náměstí. Tradiční jarní konference DigiZone.cz nabídne panelové diskuse se zástupci největších světových výrobců televizorů, televizních stanic a operátorů televizních služeb.

PODROBNOSTI: VIII. kulatý stůl DigiZone.cz „Televizory nové generace – od HDTV k internetu a 3D“

Akce s podtitulem „Televizory nové generace: od HDTV k internetu a 3D“ je rozdělena do tří tematických bloků. První se zaměří na otázku, jaké funkce vlastně divák požaduje a využije na svém novém televizoru, druhý blok na dilema, zda obsah televizního vysílání v České republice nepokulhává za možnostmi nových televizorů a třetí na HDTV – zda je vysílání ve vysokém rozlišení obrazu teprve začátkem překotných změn ve vysílacích formátech.

Panelová diskuse na minulém, VII. kulatém stolu DigiZone.cz Zleva: šéfredaktor serveru DigiZone.cz Jan Potůček, vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš, technický ředitel televize Prima Patrik Slavík, generální ředitel televize Nova Petr Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák a národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva. (Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz)

Moderované diskuse se zúčastní manažeři společností Samsung, Panasonic, Sony, LG, Philips, ale také firmy Mediaresearch, která je realizátorem projektu elektronického měření sledovanosti televizí v České republice a pravidelně provádí kontinuální výzkumy chování českého diváka a vybavenosti domácností televizními přijímači. Na téma vysílání v novém standardu DVB-T2 a v HD kvalitě promluví zástupce Českých Radiokomunikací.

BRAND24

Pohled televizních stanic zprostředkují zástupci České televize, Primy a TV Barrandov, provozovatele televizních služeb zastoupí nejsilnější tuzemská satelitní platforma Skylink. Zpátky „na zem“ diskutující i účastníky dostane prodejce televizní techniky David Rácz z Domažlic. Podrobný program konference si můžete přečíst na speciální stránce.

Server DigiZone.cz vám pochopitelně přinese z dnešního Kulatého stolu aktuální zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).