Hlavní navigace

Dnes proběhne v Praze další konference Milníky digitalizace

19. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 1. 2010

Na dnešek naplánovalo vydavatelství Sdělovací technika další ročník tradiční konference Milníky digitalizace. Akce proběhne v kinosále České televize na Kavčích horách v Praze a bude se zabývat nejen přechodem na digitální televizní vysílání, ale také novými typy televizních přijímačů.

Úvod konference bude patřit tématu digitální dividendy a ekonomickému růstu, na které promluví poradce premiéra Jiří Polák. Následovat bude prezentace ředitele odboru elektronických komunikací Ministerstva průmyslu a obchodu Jana Dubna na téma Nová strategie pro elektronické komunikace 2010. Jiří Gajdoš a Hynek Urban z aliance Nokia Siemens Network promluví o NSN a schopnosti jejích LTE řešení.

O postupu zemské televizní digitalizace bude na konferenci mluvit předseda Národní koordinační skupiny pro digitalizaci Zdeněk Duspiva a o televizní digitalizaci obecně generální ředitel hudební televize Óčko Jiří Balvín. S digitalizačními plány České televize na letošní rok účastníky konference seznámí vedoucí projektu digitalizace a šéf restrukturalizace ČT Pavel Hanuš. Na jeho vystoupení naváže šéf satelitní platformy Skylink Jaromír Glisník.

Předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák provede bilanci Technického plánu přechodu a nastíní jeho další naplňování. Předseda Koalice pro digitální televizní vysílání Aleš Hudský seznámí přítomné s novými trendy IPTV ve světě a technický ředitel televize Nova Ivo Ferkl se svým názorem na trojrozměrné televizní vysílání.

BRAND24

Konferenci zakončí panelová diskuse, v níž vystoupí za nové digitální televize Jiří Balvín, za ČTÚ Pavel Dvořák, za NKS Zdeněk Duspiva, za televizi Nova Ivo Ferkl, za Skylink Jaromír Glisník, za ČT Pavel Hanuš, za České Radiokomunikace Kamil Levinský a dále Ivan Novotný a Jiří Polák. Podrobnosti o akci naleznete na webu www.stech.cz.

Server DigiZone.cz nebude na akci chybět, a to nejzajímavější z ní vám přinese v podobě aktualit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).