Hlavní navigace

Díky spolupráci s CETINem nabídne provozovatel IPTV služby Kuki rychlé připojení po celé republice

26. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Karel Choc
UVNITŘ ODKAZ – V rámci mapování trhu s vysokorychlostním připojením připravila společnost AIM krátký dotazník, po jehož vyplnění se respondenti zapojí do soutěže o televizor Samsung.

Pražská telekomunikační společnost Planet A, vystupující pod obchodní značkou AIM, a brněnská telekomunikační společnost SMART Comp, poskytující své služby pod značkou netbox, společně nabízí domácnostem internetové připojení a televizní služby s využitím vlastní IPTV platformy Kuki. 

RECENZE: Kuki, černý kůň tuzemských IPTV služeb

Od začátku se obě společnosti soustředí na technologii optických vláken. Podle dat Českého statistického úřadu používalo v loňském roce bezdrátový internet 54 procent firem, ale pouze čtvrtina z nich se připojovala rychlostí vyšší než 30 Mb/s a jen desetina firem rychlostí vyšší než 100 Mb/s. My díky optickým vláknům poskytujeme internetové připojení s rychlostí až 400 Mb/s, vidí další potenciál rozvoje Jakub Jánský, obchodní ředitel AIM.


Autor: Karel Choc

Obchodní ředitel Jakub Jánský.

Budování infrastruktury je ale poměrně náročné a AIM proto tyto služby nabízí primárně na území hlavního města Prahy a v jejím okolí, například v Mělníku a Neratovicích. V prosinci tak internetové připojení od AIM využívalo kolem dvaceti tisíc domácností, ze kterých se také rekrutuje většina klientů zmíněné IPTV služby Kuki. 

Díky CETINu dále a levněji…

V letošním roce se ale AIM rozhodl vsadit na další rozšíření vlastního internetového připojení na území celé České republiky, a to ve spolupráci s Českou telekomunikační infrastrukturou známou pod zkratkou CETIN. Díky rozšíření působnosti na celou republiku mohl AIM také o něco zlevnit ceny měsíčních tarifů.

K TÉMATU: Síťový operátor CETIN představil plán dalšího rozvoje své infrastruktury

Díky kooperaci s CETINem můžeme od února letošního roku nabízet naše tarify prostřednictvím jejich sítě. Dostáváme se tak do domácností po celé republice. Zároveň ale pracujeme na rozšiřování naší vlastní infrastruktury a pokrývání dalšího území technologií optických vláken, rekapituluje letošní novinky Jánský. 


Zdroj: ZrychlujemeČesko.cz

Interaktivní mapa dostupného připojení společnosti CETIN.

AIM se také díky spolupráci s CETINem zapojil do projektu Zrychlujeme Česko. V jeho rámci mohou uživatelé na webovém portálu ZrychlujemeČesko.cz zjistit nejen rychlost připojení ve své lokalitě, ale také jaké zrychlení se v nejbližší době plánuje.

PSALI JSME: IPTV službě Kuki pomáhá s péčí o zákazníky chatovací asistent Livesale

Za vyplněnou anketu televizor?

Od prosince do února spouští AIM kampaň na oslovení nových klientů právě v těch oblastech, do kterých se dostane díky spolupráci s CETINem a kde zrychlí rychlost dostupného připojení. Kampaň poběží hlavně v online prostředí a na sociálních sítích a její součástí je i průzkum mapující potřeby uživatelů. 

Tipy C

ROZHOVOR: Kuki – vlastní platforma nám umožňuje operativně reagovat na potřeby zákazníků

Online výzkum potrvá do 14. ledna a jeho účastníci se zároveň zařadí do soutěže o hodnotné ceny. Jednou z nich je například chytrý televizor od firmy Samsung. Do průzkumu i související soutěže se můžete zapojit na speciální mikrostránce webu A1M.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).