Hlavní navigace

Digitální televizi Z1 dnes postihl hodinový výpadek

10. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 6. 2008

Dnes dopoledne postihl novou zpravodajskou komerční televizi Z1 výpadek signálu. Server DigiZone.cz o tom prostřednictvím tiskové zprávy informovala její mluvčí Ivana Dubášová. Problém se objevil přibližně ve 13:45 a trval bezmála hodinu. Naše vysílání přerušil výpadek na trase Českých radiokomunikací. Zhruba hodinu jsme tak nevysílali na žádné z našich digitálních tras, řekl k této události výrobně-technický ředitel Vít Novotný.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Porodní problémy „Zet jedničky“

Digitální kanál tak byl díky tomu „odstřihnutý“ od distribuce signálu na satelit, kabel i pozemní digitální vysílání (DVB-T). Náš program v tu dobu viděli pouze ti, kteří jej sledují prostřednictvím internetu, dodal Vít. Signál Z1 si mohou diváci naladit pomocí DVB-T set-top-boxů v Praze a okolí, na Brněnsku, v Plzni a na Ostravsku, kde Z1 vysílá také v multiplexu BTV v Klimkovicích. Dále je televize dostupná také prostřednictvím platformy CS Link, v kabelových a IPTV sítích a na internetové adrese www.z1tv.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).