Hlavní navigace

Digitální stanice Slovenského rozhlasu se probouzí k životu

25. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 11. 2009

Slovenský veřejnoprávní rozhlas chce spustit k 6. prosinci promo kampaň na své dva nové digitální okruhy Klasika a Litera. Dnes o tom informuje server Mediálne.sk. Web připomíná, že oba programy vysílají už více než čtyři měsíce, ale doposud je médium nepředstavilo veřejnosti. Tyto stanice bude mít na starosti odcházející šéf druhého okruhu Silvester Lavrík.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský rozhlas spustil v testovacím režimu nové stanice na satelitu

Podle něj spustil Rozhlas tyto dva digitální okruhy právě proto, že si vyžadují vysokou kvalitu příjmu. Ve fonotéce je takovýchto pořadů dost, a proto nebude problém obsah obou stanic naplnit. Klasika i Litera už mají také svá loga. Ta nijak nevystupují ze stereotypu ostatních okruhů, pouze jsou laděna do černé barvy. Posluchač je může také naladit prostřednictvím webových stránek, a to v kvalitě 32, 128 a 256 kbps buďto ve formátu MP3 nebo OGG. Obě stanice jinak vysílají volně v satelitní platformě Skylink na pozici Astra 23,5 st. východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).