Hlavní navigace

Digitální rozhlas bude dominovat ve vozech, myslí si šéf ČRa

3. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 1. 2012

Až dojde v budoucnu k zavedení digitálního rozhlasu v České republice, dominantním způsobem jeho příjmu bude poslech v automobilech. Myslí si to generální ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský, který to uvedl ve víkendovém rozhovoru pro server Mediář.cz. Poslech rádia v autě je ale velmi populární už nyní. Pro úspěch platformy bude tedy klíčové, aby se nové typy přijímačů začaly do vozů co nejvíce montovat, konstatoval Levinský.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: České Radiokomunikace počítají s tím, že budou DVB-T2 nejprve dotovat

Televizory jsou nyní využívána pro digitální rozhlas hlavně proto, že ten samostatně neexistuje. Tento způsob příjmu bude ale ustupovat, myslí si Kamil Levinský. Co se týká obsahu, generální ředitel Českých Radiokomunikací očekává, že v rozhlasových multiplexech bude docházet ke kombinaci vysílání stávajících velkých stanic s těmi tematickými, které jsou aktuálně dostupné pouze přes internet. Analogové FM spektrum je už vyčerpané, pro vysílatele tak budou digitální sítě šance, jak nové kanály vytáhnout z podceňovaného a sledovaností pořád nevyprofilovaného internetu, upřesnil Levinský.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).