Hlavní navigace

Digitální Primu nejdříve do Brna a Ústí, přejí si čtenáři DigiZone.cz

4. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 3. 2008

Televize Prima by měla rozšířit zemské digitální vysílání nejprve do Brna a Ústí nad Labem. Shodují se na tom čtenáři serveru DigiZone.cz, kteří se zúčastnili ankety pod nedělní glosou Prima by neměla s digitalizací váhat. V Brně by digitální Primu uvítalo 36 procent z celkového počtu 245 hlasujících, v Ústí nad Labem o jedno procento respondentů méně.

BRAND24

Výrazně nižší zájem projevili čtenáři DigiZone.cz o rychlé spuštění zemského digitálního vysílání Primy v Ostravě či Plzni. V severomoravské metropoli by ho uvítalo 14 procent respondentů, v Plzni devět procent. Šest procent hlasujících by bylo rádo, kdyby Prima po Praze rozšířila své digitální vysílání do jiného regionu než do Brna, Ostravy, Ústí nad Labem či Plzně.

Bývalý výkonný ředitel Primy Petr Chajdadnešním rozhovoru pro DigiZone.cz zopakoval, že televize chce ještě před červnovým Mistrovstvím Evropy ve fotbale spustit zemské digitální vysílání v Brně a pravděpodobně i v Ostravě. Dalšími regiony, kam by se měla Prima rozšířit v DVB-T, jsou Plzeň a Sušice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).