Hlavní navigace

Digitální novela byla z Legislativní rady vlády stažena

2. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 7. 2007

Osud návrh novely zákona o elektronických komunikacích a změn dalších mediálních zákonů je po dnešku opět zamlženější. Tzv. digitální novele se dnes věnovala Legislativní rada vlády (LRV), která ji po schválení měla předat na jednání vlády 11. července. Ačkoli se dokument začal projednávat, překladatel ho překvapivě stáhl. Serveru DigiZone.cz to oznámila mluvčí LRV Simona Cigánková. Na otázku, který ze tří předkladatelů stažení incioval (návrh překládala společně ministerstva vnitra, kultury a průmyslu a obchodu), Cigánková odpověděla: Překladatelé jsou všichni. Ke stažení došlo tedy po dohodě.

Digitální novelou se LRV měla zabývat už 14. června. Tehdy ale na poslední chvíli ministr kultury Václav Jehlička (KDU-ČSL) „digitální“ bod z jednání vyškrtl svým dopisem. Zatím není jasné, kdo se o pozdržení legislativní cesty digitální novely postaral tentokrát. Podle národního koordinátora digitalizace Zdeňka Duspivy byl návrh zákona s LRV už předjednaný. Procento sporných bodů se snížilo na nulu, řekl dříve DigiZone.cz Duspiva. Dodejme, že 14. června, tedy v den prvního (a neuskutečněného) projednávání digitální novely na půdě LRV ji chtěl legislativní aparát vlády doporučit ke schválení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).