Hlavní navigace

Digitalizace Bukové hory omezí analogové služby

4. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 5. 2007

Příprava vysílače Buková hora v Ústí nad Labem na digitální vysílání si vyžádá omezení analogového vysílání. Nejdříve, 9. května v půl šesté ráno, budou přepojeny vysílače ČT 1 (k. 33) a ČT 2 (k. 50) do dolní části anténního systému a jejich výkon bude snížený na 15 kW. Potom, 14. května ve stejnou hodinu, budou tytéž vysílače přepojeny do provizorního anténního systému a jejich výkon klesne na 10 kW. A nakonec, 16. května od osmi do 16 hodin, bude probíhat instalace anténního systému a vysílače pro DVB-T. Analogové vysílání bude během montáže vypnuté.

BRAND24

Až do zahájení digitálního vysílání mohou mít zhoršený příjem signálu převaděče Benešov nad Ploučnicí, Boč, Česká Kamenice, Janov-Růžová, Libice nad Dobravou, Mikulov, Petrov, Štěchovice a Zaječov. DigiZone.cz informaci poslal Petr Vikomt ze serveru dvb-t-jihlava.ic.cz.

Digitální vysílání z Bukové hory by mělo začít v polovině letošního roku a nabídnout příjem DVB-T až pro dva miliony lidí. Po přechodném období dojde k vypnutí analogového signálu z ústeckého vysílače.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).