Hlavní navigace

Digi TV začala testovat kanál Digi Sport ve vysokém rozlišení

16. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 6. 2011

Rumunská společnost RCS&RDS, která je mimo jiné v tuzemsku a u našich východních sousedů vlastníkem kabelového a satelitního operátora Digi Czech Repulic a Digi Slovakia, přistoupila k testování stanice Digi Sport HD, s níž chce expandovat na oba trhy. V úterý o tom informoval server Živé.sk. Tomu to potvrdil technický ředitel stanice Digi Sport Zdenko Ryšavý. Program se má v nabídce operátora objevit do konce roku.

BRAND24

K TÉMATU: Digi TV plánuje nové satelitní přijímače pro sledování HDTV stanic

Digi Sport naběhla na vysílání v HD kvalitě už koncem května, uvedl pro web Ryšavý. Její signál však v současné době není dostupný zákazníkům na kabelu (Slovensko), ani prostřednictvím satelitu (obě země). Program v tuto chvíli prochází interními testy. Podle vyjádření jednoho z operátorů na zákaznické lince už probíhají také testy nových satelitních HD boxů, které operátor představil v prvním kvartálu letošního roku v Srbsku a jež kombinují jak satelitní tak i pozemní příjem. Expanze se může brzo dočkat také samotný program Digi Sport v klasickém rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).