Hlavní navigace

Digi TV vyřadila některé programy, uvolní se kapacita pro české televize?

12. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 10. 2009

Rumunská satelitní platforma Digi TV, která působí i v České republice a na Slovensku, vyřadila v poslední době několik tematických televizních programů. V posledních dnech se v nabídce neobjevují programy Fishing and Hunting, DoQ, Sport Klub nebo Sport Klub+. Tyto stanice patří do portfolia maďarské společnosti IKO Cable.

DALŠÍ INFORMACE: Z nabídky satelitní Digi TV zmizel kanál DoQ, F&H nahradila PV TV

Vyřazení těchto programů z nabídky znamená, že by provozovatel mohl využít uvolněnou kapacitu pro další programy. Zatímco na všech trzích kde Digi TV působí, mají diváci k dispozici téměř kompletní portfolio tamních plnoformátových a monotematických programů, na českém trhu má nabídka Digi TV výrazné rezervy. Chybí zde například program Prima Cool, byznys televize Z1 nebo dokonce plnoformátová televize Barrandov. Digi TV odůvodňovala tyto absence nedostatkem kapacity, nyní by se situace mohla změnit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).