Hlavní navigace

Digi TV porušila vysílací práva Premier League, šířila špatnou verzi Eurosportu

27. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Podle Digi TV nese na této skutečnosti plnou odpovědnost Eurosport. V souvislosti s touto skutečností se dokonce objevily informace, že by stanice měla být z nabídky operátora vyřazena.

Do nepříjemné situace se ne vlastní vinou dostal před vánočními svátky provozovatel satelitní služby Digi TV, společnost RCS&RDS. Jak informovala rumunská média, 21. prosince mohli diváci nejen ve zmíněné zemi, ale také v České republice, na Slovensku a v Maďarsku sledovat verzi Eurosportu, která byla určena pouze pro tamní trh. Provozovateli stanice se podařilo získat vysílací práva pro anglickou Premier League. Ta však byla určena pouze pro Rumunsko. Eurosport však provedl změnu mezinárodní verze na mutaci rumunskou bez vědomí provozovatele Digi TV. To tvrdí alespoň společnost RCS&RDS.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Eurosport prodloužil vysílací práva pro French Open až do roku 2021

Rumunská verze Eurosportu nejen, že smí vysílat pouze v této zemi, ale navíc je opatřena pouze tamní jazykovou stopou. Diváci v České republice, na Slovensku a v Maďarsku tak mohli tento program sledovat jen v rumunštině. RCS&RDS se o této změně dozvěděla až poté, co si ji začali stěžovat zákazníci z ostatních zemí, kteří byli nespokojeni proto, že místo toho, aby sledovali mezinárodní verzi ve svém jazyce, byl k nim přenášen Eurosport v rumunštině, informoval v oficiálním stanovisku operátor. Tato skutečnost se měla dotknout více jak jednoho milionu předplatitelů. Za vzniklý stav však prý nese plnou odpovědnost provozovatel Eurosportu a nikoliv operátor.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Eurosport získal vysílací práva pro fotbalové Mistrovství světa klubů do roku 2014

V souvislosti se skutečností, která byla popsána výše, se dokonce na zahraničních webech objevily spekulace ve smyslu, že Eurosport v mezinárodní verzi by měl být z nabídky rumunského operátora vyřazen. Oficiálně tento krok nikdo nekomentoval. Rumunská verze Eurosportu sice není zatím dostupná na satelitu, ale nabízí už ji někteří tamní operátoři včetně společnosti UPC Romania. Zmatky ohledně situace s Eurosportem vznikly pravděpodobně při překladech zpráv z rumunštiny. V jihovýchodní Evropě vzbudilo porušení vysílacích práv ze strany Digi TV skutečně velké pozdvižení. Eurosport International je v tuto chvíli nadále v programovém rastru služby dostupný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).