Hlavní navigace

Digi Sport chce českou Gambrinus ligu. Přeplatí Novu Sport nebo Sport 2?

15. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
15. 2. 2012

Nejvyšší domácí fotbalovou soutěž, Gambrinus ligu, chce vysílat placený satelitní kanál Digi Sport. Ten mohou sledovat pouze zákazníci satelitní služby Digi TV, kterou s Digi Sportem pojí stejný vlastník, rumunská společnost RCS&RDS. Podle šéfredaktora Digi Sportu Jaroslava Šišoláka by stanice chtěla získat práva pro omezené vysílání Gambrinus ligy, která nyní využívají konkurenční programy Nova Sport či Sport 2. Šišolák to řekl zpravodajskému deníku Aktuálně.cz.

K TÉMATU: Fotbalovou Gambrinus ligu bude vysílat i kabelová televize Sport 2

Chceme do našeho vysílání získat i zápasy české fotbalové ligy, řekl šéf Digi Sportu. Budeme v tomto ohledu jednat distributorem práv, kterým je společnost KPS Media. Vycházíme z toho, že právo přednostní volby zápasů z jednotlivého kola by asi měla nadále Česká televize, ten třetí, čtvrtý či pátý zápas bychom ale rádi vysílali my, dodal. Jenže v tom případě by Digi Sport musel přeplatit nabídku Novy Sport nebo Sportu 2. Žádná z těchto televizí se ale Gambrinus ligy nechce vzdát, navíc Digi Sport ještě KPS Medii nekontaktoval.

ČTĚTE TAKÉ: Začíná nový ročník Gambrinus ligy. Na Nově Sport, pak na ČT 4 a Sportu 2

BRAND24

Česká televize má práva na vysílání dvou zápasů Gambrinus ligy týdně, Nova Sport a Sport 2 na jeden. KPS Media je dceřinou firmou loterijní společnosti Sazka a práva pro Gambrinus ligu vlastní od roku 2010, kdy je získala od společnosti STES, která zajišťuje marketingové aktivity pro fotbalový svaz. Digi Sport v minulosti přeplatil Novu Sport při jednání o právech na anglickou fotbalovou Premier League. Největší fotbalový tahák Novy Sport se tak od roku 2010 přesunul na Digi Sport.

Šišolák tvrdí, že Digi Sport si chce Premier league podržet i na další období. Současná smlouva na vysílací práva mu končí příští rok v létě, na prodloužení kontraktu má údajně opci. O nákupu práv ale rozhoduje rumunský majitel Digi Sportu, který je nakupuje pro více teritorií najednou. Ředitel Novy Sport Marek Kindernay již potvrdil, že Nova se pokusí Premier league získat zpět. Záležet ale bude na ceně práv.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).