Hlavní navigace

Dětský kanál ČT 3 nabídne i sport a publicistiku, prozradil jeho šéf Petr Koliha

7. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pátý program České televize odstartuje v druhém pololetí příštího roku, chystá také výuku cizích jazyků

Nejen pohádky a animované seriály, ale také dětský sport, publicistiku a výuku cizích jazyků bude nabízet dětský kanál České televize, který odstartuje v druhé polovině příštího roku. Na dnešním zasedání Rady ČT to řekl jeho výkonný ředitel Petr Koliha, který předtím šéfoval Mezinárodnímu festivalu dětského filmu ve Zlíně a za éry generálního ředitele Jiřího Balvína byl programovým ředitelem ČT.

K TÉMATU: Česká televize si registrovala ochrannou známku ČT Juni. Název kanálu pro děti?

Program s pracovním názvem ČT 3 hodlá podpořit výuku cizích jazyků vysíláním zahraničních dětských seriálů v původním znění. Na obrazovce se má objevit celá řada formátů britské BBC. Ve spolupráci se školami chystá ČT 3 také dětskou publicistiku. Už nyní Kavčí hory podle Kolihy spolupracují s dvaceti dětskými nebo školními televizemi, a obdobnou spolupráci má i s dalšími zájemci v rámci projektu Digináves, který ČT spustila ještě za předchozího vedení Jiřího Janečka.

ČTĚTE TAKÉ: Kanál ČT 3 povede dosavadní umělecký šéf zlínského festivalu filmů pro dětí a mládež

ČT 3 by dokonce mohla přebírat některé pořady a formáty, které vyrábějí dětské a školní televize ve svých studiích. Vzdáleně by tak navázala na někdejší aktivitu generálního ředitele ČT Petra Dvořáka v jeho dřívějším působišti na Nově, kde v době svého ředitelování zavedl tradici Noci filmových nadějí, během níž Nova vysílala od půlnoci do brzkých ranních hodin krátké filmy natočené studenty českých a slovenských filmových škol.

BRAND24

NAPSALI JSME: Petr Dvořák chce na dětském kanálu České televize také „ujetější“ sitcomy pro starší

Sport by se měl na dětském kanálu objevit proto, aby jej ČT mezi dětmi zpopularizovala. Koliha počítá také s tím, že by “Trojka” mohla podporovat některé z menšinových sportů a cíleně se jim věnovat třeba dva roky na mládežnické úrovni. Definitivní projektový plán dětského kanálu má mít ČT hotový v lednu příštího roku, kdy oznámí i termín zahájení vysílání a název programu. Televize si už jako jednu z variant registrovala ochrannou známku ČT Juni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).