Hlavní navigace

Dětská „bebe tv“ rozšířila nabídku satelitní televize UPC Direct

15. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 5. 2007

Počet televizních programů v placené satelitní službě UPC Direct se ode dneška rozšířil z devětatřiceti na rovných čtyřicet (včetně prémiových kanálů). V základní nabídce Rodina přibyl nový dětský kanál bebe tv z produkce slovenské společnosti Mega Max Media, který podle serveru Mediálne.sk získal teprve minulou středu vysílací licenci.

Stanice je zaměřená na nejmenší děti ve věku od šesti měsíců do tří let a pomáhá rozvíjet jejich komunikační a poznávací schopnosti. Bebe TV vysílá 14 hodin denně bez reklam a předplatitelé UPC Direct ji naleznou na předvolbě číslo 63. Jde už o devátý dětský program v nabídce UPC Direct. Platforma už nabízí stanice Minimax, Jetix a Jetix Max, KiKa, Nick, Super RTL, Boomerang a Cartoon Network.

Tipy C

Vlastníkem slovenské firmy Mega Max Media, která bebe tv provozuje, je maďarská společnost Vinton Kft., jíž v Maďarsku patří menšinový podíl v tamní dceřiné firmě německého mediálního koncernu Axel Springer. Tato firma pak provozuje satelitní a kabelové programy Sport 1 (původně patřil UPC a mohou ho sledovat i diváci v České republice), Sport 2 a Humor 1.

Ředitel kanceláře slovenské Rady pro vysílání a retransmisi Luboš Kukliš serveru Mediálne.sk řekl, že provozovatel stanice při slyšení před radními neskrýval „evropské ambice“. Bebe tv by se tak měla objevit minimálně na všech trzích, kde působí satelitní platforma UPC Direct.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).