Hlavní navigace

Déčko, ČT art a HD kanály České televize mohou vysílat i z hradeckého Chlu­mu

21. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPY – ČTÚ také přidělil povolení nové digitální síti, která začne vysílat v Adamově u Blanska. Podle předpokládaného pokrytí na webu ČTÚ bude mít minimální zásah.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) byl v uplynulých dnech a týdnech opět štědrý vůči ostravskému podnikateli Radimu Pařízkovi, konkrétně jeho společnosti Progress Digital, která je provozovatelem Regionální sítě 7 (RS7) s programy ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD, ČT :D, ČT artRetro. Pařízek získal pro tento multiplex kmitočtový příděl pro atraktivní lokalitu Hradec Králové – Chlum. Digitální síť tu má přidělený kanál 21 (474 MHz) s výkonem 40 dBW (10 kW) a horizontální polarizací. Další vysílač RS7 vyroste na náchodském Dobrošově – kanál 23 (490 MHz), výkon 20 dBW (100 Wattů), opět horizontální polarizace.

BRAND24

Předpokládané pokrytí Regionální sítě 7 z nových vysílačů Hradec Králové - Chlum a Náchod - Dobrošov
Autor: ČTÚ

Předpokládané pokrytí Regionální sítě 7 z nových vysílačů Hradec Králové – Chlum a Náchod – Dobrošov

ČTĚTE TAKÉ: Déčko, ČT art a HD kanály České televize zahájily řádné vysílání na Liberecku

V elektronické databázi ČTÚ se zároveň objevila už patnáctá regionální síť. Ta je situována do moravského Adamova, který leží nedaleko Blanska. Operátor, jenž bude tuto síť provozovat, však s příliš velkým zásahem do okolí nepočítá. Signálem bude pokrývat především právě Adamov a částečně také obec Útěchov. Je pravděpodobně, že multiplex tak patří místní radnici pro případný informační kanál. Regionální síť 15 v Adamově využije kanál 32 (562 MHz) s horizontální polarizací. Jako výkon je uvedena hodnota 0 dBW, tedy pouhý 1 Watt.

Pokrytí signálem nové Regionální sítě 15, která bude vysílat v Adamově nedaleko Blanska.
Autor: ČTÚ

Pokrytí signálem nové Regionální sítě 15, která bude vysílat v Adamově nedaleko Blanska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).