Hlavní navigace

Zrušit volbu generálního ředitele ČT žádá dalších 300 osobností

13. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 7. 2009

Producent Fero Fenič a režisér Břetislav Rychlík organizují protest proti současné volbě generálního ředitele České televize, která má proběhnout už tuto středu. K jejich iniciativě se připojilo několik stovek osobností přestože Fenič ani Rychlík nevyzvali k dalšímu podepisování iniciativy. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Do soboty 11. července se k původní stovce signatářům otevřeného dopisu připojilo dalších více než 300 osobností, i když text dopisu neměl charakter petice a nevyzýval k připojení se dalších signatářů, uvedl Fenič. Mezi nově podepsanými je dirigent Jiří Bělohlávek, sochař Kurt Gebauer, herečky Vlasta Chramostová a Táňa Fischerová či profesor a bývalý kandidující na prezidenta ČR Jan Sokol. Z politických kruhů podporují iniciativu především zástupci parlamentních stran KDU-ČSL a Strany zelených.

BRAND24

Finálové kolo volby ředitele ČT proběhne už pozítří. Neznamená to ale, že Rada ČT musí ředitele zvolit. Pokud žádný z kandidátů nedosáhne určený počet hlasů, celé výběrové řízení skončí bez výsledku a bude následovat úplně nový konkurz. Mandát současnému řediteli ČT Jiřímu Janečkovi přitom končí už tento čtvrtek.

Server Digizone.cz v dnešním vydání přináší manuál pro volbu ředitele České televize. Vycházíme přitom z rozhovorů, které serveru DigiZone.cz, s výjimkou Jany Kasalové, všichni finalisté poskytli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).