Hlavní navigace

Další vysílání německé veřejnoprávní TV v HD od prosince

8. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 10. 2009

Německá veřejnoprávní televize ARD chystá na letošní vánoční svátky další dávku pořadů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Ze smyčky, kterou stanice nyní na satelitu Astra rotuje, vyplývá, že ve formátu HDTV bude vysílat opět od 19. prosince 2009 do 1. ledna 2010. Zatím ani na webu však nejsou uvedeny podrobnosti, takže si na zveřejnění vysílacího schématu budeme muset pár týdnů počkat.

Dá se však počítat s tím, že půjde o podobně laděné pořady, jako nabídla sesterská stanice EinsFestival minulý rok, tedy koncerty populárních hvězd, jako byla např. Rihanna, Avril Lavigne nebo Sugababes, filmy s vánoční a náboženskou tematickou a některé vybrané seriály. Během 14 dnů by měla německá veřejnoprávní televize nabídnout pouze nativní obsah. Ostrý start vysílání ve vysokém rozlišení očekává Das Erste a ZDF stejně jako Česká televize příští rok v únoru se zahájením OH ve Vancouveru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).