Hlavní navigace

Další test digitálního rozhlasu DAB v Praze ode dneška

8. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 10. 2008

Příbramská společnost Teleko, která stojí vždy za testy digitálního rozhlasu DAB v hlavním městě i dalších lokalitách České republiky, připravila pro Pražany další zkušební vysílání, které bude obsahovat pět stanic. Jde o Český rozhlas 4 – Rádio Wave, ČRo Leonardo a ČRo D-dur. Ze soukromých stanic pak nechybí religiózní Proglas a taneční Dance radio. Na test upozorňuje server ČRo Digital s tím, že bude trvat ode dneška až do 24. října.

RECENZE: Zkušenosti s příjmem digitálního rozhlasu T-DAB a DAB+ v Praze

Tentokrát budeme vysílat již ze dvou synchronních vysílačů na kanálu LI. Zapnuty budou vysílače Praha – Rošického stadion (2,5 kW) a Praha – Vokovice (100 W), informoval ČRo Digital Tomáš Řapek z Teleka. Vokovický vysílač je určen pro dokrytí oblastí Vokovice, Ruzyně, Liboc, Nebušice, Veleslavín a částečně také Řepy. Sílu a kvalitu signálu ověří prostřednictvím měření také Český telekomunikační úřad.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V pražském DAB vysílá nově Dance Radio a Proglas

Firma Teleko má pochopitelně zájem na tom, aby se jednotlivé testy proměnily v pravidelné vysílání. K tomu je však nutné, aby televize Nova opustila 12. kanál na vysílači Buková hora u Ústí nad Labem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).