Hlavní navigace

Další rozšíření DVB-T2, problém jménem Nova Sport a Loewe nás zaplaví OLED televizory

1. 7. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Vedle toho Skylink svým zákazníkům zpřístupnil tenisový Wimbledon zdarma, a to po celou dobu konání turnaje.

DVB-T2 dostupné pro 69,1 % populace

Jak už jsme vás informovali, dnes dopoledne České Radiokomunikace (ČRa) spouštějí další dva vysílače systému DVB-T2. Jde o Krašov (Plzeň) a Ještěd (Liberec). Po květnovém rozšíření o Javořice a Mezivrata se tak signálu dočká odhadovaných 69 % populace.

Postupujeme podle vytyčeného plánu, tedy snažíme se pokrývat republiku vysílací sítí pro novou generaci televizního vysílání, aby diváci měli přechod na nový televizní standard co nejhladší a měli na něj dostatek času. Snažíme se o všem také dostatečně informovat a spolupracujeme na tom i se zástupci měst a obcí a Ministerstvem průmyslu a obchodu, říká generální ředitel ČRa Martin Gebauer.

Bohumil Herwig: České Radiokomunikace dnes opět rozšiřují pokrytí DVB-T2/HEVC


archiv

Ještěd.

Společnost O2 i nadále pokračuje v jednáních o smlouvě na sportovní kanály Nova Sport

Vyjádření Novy hovoří jasně o ukončení smlouvy na distribuci kanálů Nova Sport v rámci O2 TV. Podle O2 ale jednání nadále pokračují, navíc náklady na šíření enormně rostou.

Vyjádření televize Nova, rozeslané novinářům, hovoří jasně. „Stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2 nebudou pro zákazníky O2 od 2. 7. dostupné z důvodu ukončení smlouvy o distribuci. TV Nova je připravena pokračovat s distribucí stanic dle standardních tržních podmínek.“ Na závěr Nova upozornila, že stanice Nova Sport zůstávají dostupné u více než šedesáti ostatních operátorů a na internetové platformě Voyo.

Jan Brychta: Nova jedná s O2 o setrvání kanálů Nova Sport, od 2. července by mohly z nabídky O2 TV vypadnout


Autor: O2

Logo O2 TV.

V Praze byly představeny televizory Loewe s obrazovkami OLED a LCD

Loewe Bild 5 bude mít dvě podoby. První bude s obrazovkou LCD, druhá s OLED. Zprávou dne je však fakt, že Loewe OLED věří. A hodně. Jak jsme se už také zmiňovali, představena byla rovněž vlajková loď tohoto německého výrobce, Loewe Bild 9. Ve stručnosti vzato (televizoru se věnujeme v samostatném článku) byl u něj kladen mimořádný důraz na design, který navrhlo londýnské studio Bodo Sperlein, použité materiály (např. ručně vyráběné podstavce), a pokud se podíváte do fotogalerie na odkazu, i na originalitu konstrukce.

Loewe Bild 9 OLED se nabízí v úhlopříčce 55" (140 cm) jako Bild 9.55 za cenu od 225 000 Kč a jako Bild 9.65 s úhlopříčkou 65", tedy 165 cm, za cenu od 275 000 Kč. K dispozici jsou tři druhy podstavců a dvě barvy: Amber Gold a Graphite Grey. Podrobnější údaje o tomto designovém šperku určeném do hodně moderní domácnosti najdete ve zmiňovaném samostatném článku.

Bohumil Herwig: Basys v Praze představil OLED televizory Loewe. Včetně zatím nejdostupnějšího Bild 5

Stručně

Novou podobu zpravodajského portálu Seznam Zprávy představil novinářům jeho šéfredaktor Jakub Unger. Po devíti měsících, kdy jsme se nacházeli ve start-up fázi, jsme dokázali měsíčně oslovit přes tři miliony reálných uživatelů. Aktuálně zaměstnáváme kmenový tým více než padesáti novinářů. Vše podstatné už máme vyzkoušené, a proto zahajujeme ostrý provoz, uvedl Unger. Nově bude jeho portál nabízet patnáct hodin zpravodajského obsahu týdně.

Jan Brychta: Seznam Zprávy končí se start-up provozem a ohlašují nové pořady

Jak server DigiZone.cz upozornil jeden z jeho čtenářů Petr Mareček, televizní stanice Mňam TV už v ostravské regionální síti 2 nevysílá. Ve své reakci na dotaz citovaného čtenáře uvedla televize, že s distributorem signálu v Ostravě nebyla uzavřena smlouva. Nadále nás tedy můžete sledovat přes satelitní a kabelové operátory. Videorecepty najdete i na naší webové stránce iMnam.cz, upřesnila stanice.

Jan Brychta: Mňam TV ukončila vysílání v ostravské regionální síti 2. V DVB-T je tak dostupná pouze v Praze a v Plzni


Autor: Pavel Růžička

Mňam TV.

Panasonic oznámil celou řadu A/V zařízení s mechanikou CD v podobě mikrověží, minivěží a Hi-Fi systémů propojitelných s multiroomovými přístroji typu All Series. Některé z nich vedle tuneru FM nabízejí i DAB/DAB+.

Bohumil Herwig: Panasonic uvedl několik domácích systémů s tunerem DAB/DAB+

Chystaný film Ondřeje Havelky Karlem Dobrým, nový komediální seriál s Alenou Mihulovou, snímek Zdeňka a Jana Svěrákových nebo roky příprav českého loutkového sci-fi muzikálu Lajka. Na scéně České televize v Karlových Varech představí přední osobnosti domácí kinematografie své nové projekty.

Jan Brychta: Česká televize představí své osobnosti a nové projekty na festivalu v Karlových Varech

Spolupráce společnosti Discovery s italským operátorem TIM by měla být první z dohod s mobilními operátory po celé Evropě. Zákazníci TIM tak získají výhradní přístup k exkluzivnímu sportovnímu obsahu z olympijských her. Jean-Briac Perrette, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Networks International, dohodu okomentoval: Partnerství s největším italským telekomunikačním operátorem, které jsme uzavřeli za účelem jmenování vůbec prvního olympijského mobilního vysílatele, nám umožní přinést nejlepší divácký zážitek z olympijských her milionům lidí.

Jan Brychta: Italský operátor TIM se stal „oficiálním mobilním vysílatelem“ zimní olympiády

BRAND24


archiv

Discovery a TIM.

Tenisový Wimbledon uvidíte prostřednictvím programů Nova Sport 1 a 2, které budou zákazníkům Skylinku volně dostupné po celou dobu konání turnaje, tedy od 3. do 16. července. Oba kanály budou volně dostupné nejen na televizní obrazovce, ale také prostřednictvím IPTV služby Skylink Live TV.

Jan Brychta: Skylink nabídne Wimbledon všem svým zákazníkům a prodlouží akční nabídku své Live TV


Autor: TV Nova

Nova Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).