Hlavní navigace

Další rána pro piráty, olympijské vysílání a Nova připravuje HbbTV

13. 8. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Oznámen byl ale i termín druhé řady show Tvoje tvář má známý hlas a Towercom s RTVS spouštějí pozemní Ultra HD (4K) vysílání z LOH 2016.

Ředitel sekce nových projektů televize Nova hovořil o 4K i o jednání se slovenskými operátory

Kdo nepřestane neoprávněně šířit vysílání našich stanic, bude čelit právním následkům, říká nekompromisně Petr Horák. Jako ředitel nových projektů má na starosti také internetové vysílání a přípravu hybridní aplikace.

Ohledně šíření stanice Nova International jednáme na Slovensku se všemi velkými operátory. Uzavřeli jsme dohodu se Slovenskou asociací pro kabelové telekomunikace. Týká se způsobu zařazení všech nebo vybraných stanic skupiny Nova určených pro slovenský trh do nabídky členů asociace, tj. slovenských provozovatelů kabelového vysílání.

Jan Brychta: Petr Horák: Zastavíme nelegální šíření našich stanic

Provozovatele několika webů odsoudil českobudějovický soud k půlroční podmínce

V polovině letošního června vydala samosoudkyně Okresního soudu v Českých Budějovicích trestní příkaz, kterým odsoudila provozovatele webů On-lineTelevize.cz, .com a .net, IP-Televize.webnode.cz, On-lineTelevize.webnode.cz a Spusti.net (ten jediný je stále aktivní) k trestu odnětí svobody na šest měsíců s podmíněným odkladem čtrnácti měsíců za to, že „umožnil sledování televizního vysílání bez úhrady poplatků“.

Součástí trestu je i propadnutí notebooku Acer a možné občanskoprávní řízení ohledně náhrady škody ze strany poškozených, kterými jsou v tomto případě Česká televize, majitel TV Nova CET 21 a společnosti Digi Czech Republic a Slovak Sport.

Jan Brychta: Další rána pro piráty, šest měsíců podmíněně za šíření českých a slovenských programů

Olympijské vysílání – den první a okamžitě se dostavilo značné zklamání

ČT oživila model z Londýna a opět jeden program odbavuje z Ria a druhý z režie na Kavčích horách. Ovšem, doba o čtyři roky pokročila, stejně tak i vývoj techniky. Náš kolega Petr Faistauer měl možnost sledovat v přímém přenosu slavnostní zahájení v HD na ČT Sport přes O2 TV. Protože mu občas připadalo, že je obraz bez hloubky a lehce chvějivý a neostrý, k tomu se ještě při dynamických scénách občas malinko rozpadal do kostiček, pustil si týž pořad v opakování na ARD. Zde byl obraz brilantně ostrý i při dynamických scénách, měl větší barevnou hloubku a po nějakých kostičkách ani vidu.

Neví, kde mohla vzniknout chyba, neboť nemá srovnání se satelitním vysíláním ČT, které nepoužívá. Nemůže vyloučit závadu ani na straně ČT, ani na straně O2. Pokud by však byl problém na straně ČT, tak se patrně od OH v Londýně (kdy sledoval ještě přes satelit a občasné dýchání obrazu zaznamenal vícekrát) naprosto nic nezměnilo, a to i navzdory tomu, jak velké dostává od nás všech měsíčně příspěvky ve formě koncesionářského poplatku.

Petr Faistauer: Nezvykle velké zklamání nad olympijským vysíláním České televize

Stručně

Pozemní testovací FTA (volné) vysílání v Ultra HD je dostupné v Bratislavě a okolí a přenosy z Ria divákům Towercom přináší ve spolupráci s veřejnoprávní RTVS. Šíří se z vysílače Bratislava–Kamzík na 6. kanálu s výkonem 5 kW v DVB-T2 a kodeku H.265/HEVC, datový tok má být kolem 20 Mb/s (je variabilní).

Bohumil Herwig: Slovenský Towercom spouští olympiádu ve 4K. Volně

Jan Brychta: RTVS bude vysílat olympiádu ve 4K v pozemním multiplexu až do konce roku

Počínaje 1. září 2016 končí Cinemax 2 a nastupuje jeho zcela nová verze. HBO také upravuje zaměření jednotlivých kanálů, premiéry se nově objeví na obou. Naposledy se diváci setkají s reprízou hlavního Cinemaxu na druhém programu 31. srpna. Od 1. září již půjde o kanál kompletně jiný.

Petr Jakub: Cinemax: od září dva odlišné kanály, Dvojka bude artová i premiérová

Ve středu proběhlo u brněnského Ústavního soudu jednání ohledně stížnosti UPC na předběžné opatření, iniciované O2 Czech Republic. Společnost UPC podala ústavní stížnost, jejímž prostřednictvím žádala o zrušení předběžného opatření, které si ve věci vysílání Ligy mistrů zahraničními stanicemi vyžádalo O2. Operátor jako majitel exkluzivních práv na valnou část vysílání Ligy mistrů pro území České republiky požádal soud, aby na jejich ochranu vydal předběžné opatření zakazující vysílání jiným subjektům prostřednictvím převzatého vysílání zahraničních stanic.

Jan Brychta: Liga mistrů: ÚS zamítl stížnost UPC proti předběžnému opatření O2

Od příštího měsíce, přesněji řečeno od neděle 4. září, nastoupí druhá řada show Tvoje tvář má známý hlas, u níž zatím televize neoznámila počet dílů a zveřejnila pouze osobnosti, které v ní vystoupí. A také porotu, v níž usednou Jakub Kohák, Janek Ledecký a Iva Pazderková. Představí se ale také speciální hosté, jako například Ondřej Sokol.

Bohumil Herwig: Další řada show Tvoje tvář má známý hlas přijde v září

K 16. srpnu nahradí nový signál AMC v České republice a na Slovensku ten dosavadní, který od roku 2014 pokrýval celou střední Evropu. Tato změna umožní jedinečné programové schéma. Nabízený obsah tak bude bohatší a především uzpůsoben specifickým potřebám místních diváků. Ti se mohou těšit na pohodlnější, plně lokalizovanou nabídku, uvedl jednatel AMC Networks International – Central Europe v České republice Evžen Chlanda.

Jan Brychta: AMC přichází se speciálním feedem pro Českou a Slovenskou republiku

BRAND24

Máme tu první přehrávač, který se fyzicky ocitl na českém trhu a který zvládá nové Ultra HD (4K) Blu-ray disky, a to včetně technologie vysokého dynamického rozsahu HDR. Umí ale i ty předchozí, tedy CD/DVD/BD.

Bohumil Herwig: Panasonic DMP-UB900: Ultra HD Blu-ray poprvé a hned s THX

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).