Hlavní navigace

Další polské vysílače multiplexu 1 v provozu. Signálem pokrývá i Moravu

21. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý pátek byly uvedeny do provozu další vysílače polského multiplexu 1. Z pohledu českého diváka je nejzajímavější lokalitou Katowice / Kosztowy, která svým signálem zasahuje i naše území.

Polský telekomunikační operátor Emitel, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, uvedl v pátek do provozu dalších pět nových vysílačů multiplexu 1 s veřejnoprávními a komerčními kanály. Jde konkrétně o lokality Tarnów / Św. Marcina, Chruszczewka, Jawor / Bieszczady, Ciechanów a Katowice / Kosztowy. Nejzajímavější z nich z pohledu českého diváka je poslední jmenovaný. Signál vysílače Katowice / Kosztowy zasahuje podle našich čtenářů svým signálem i na území Moravy.

K TÉMATU: Čechy a Moravu pokryl další polský vysílač tamního multiplexu 1

BRAND24

V současné době by mělo být v testovacím provozu přibližně 35 nových vysílačů polského multiplexu 1. Zkušební vysílání znamená, že šíření signálu může být do 31. května kdykoliv přerušeno. Právě na toto datum bylo stanoveno významné rozšíření této sítě s kanály TVP 1, TVP 2, TVP Info, Eska TV, TTV (Twoja Telewizja), ATM Rozrywka a Polo TV. 8. června začíná v Polsku a na Ukrajině fotbalové Euro a téměř celé Polsko by mělo mít k dispozici signál sítě 1. Katowice vysílají na kanálu 55 výkonem 25 kW.

Server DigiZone.cz se bude expanzi polského multiplexu 1 věnovat v samostatném článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).