Hlavní navigace

Cyril Svoboda: V Legislativní radě není nikdo exponentem nějaké televize

2. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 7. 2007

Ministr a předseda Legislativní rady vlády (LRV) Cyril Svoboda (KDU-ČSL) na dnešní tiskové konferenci LRV popřel, že by za stažením tzv. digitální novely z dnešního jednání stál zákulisní lobbying. V Legislativní radě není nikdo exponentem nějaké televize nebo nějakého žadatele o licenci, řekl novinářům Svoboda a dodal, že všichni tři předkladatelé (ministerstva kultury, vnitra a průmyslu a obchodu) přistupují k návrh zákona odpovědně. Uvedl také: Atmosféra byla příznivá. Všichni chápali, že jde o společný zájem.

Cyril Svoboda zdůvodnil kolektivní stažení digitální novely tím, že LRV nabídla překladatelům vydat se dál třemi cestami. Buď předloží stejný návrh nebo ho upraví tak, aby v něm bylo obsaženo částečné nebo dokonce úplné otevření trhu s televizními licencemi. Aniž by ministr druhé dva body blíže konkretizoval, z kontextu vyplynulo, že by mělo jít o úpravu institutů tzv. přechodných a kompenzačních licencí. Překladatelé nám sdělí svoje rozhodnutí do dvou dnů, řekl Svoboda a dodal: LRV je připravena kdykoli zasednout – kromě soboty a neděle, protože neděle je od slova nedělat – a tomu návrhu se věnovat. Podle něj tímto (dalším) zdržením nemá být nikdo poškozen: Tato norma se dříve než v září do Poslanecké sněmovny nedostane. Platit pak nezačně dříve než začátkem příštího roku.

BRAND24

Cyril Svoboda na tiskové konferenci několikrát zdůraznil, že mu jde o to, aby novela nezavdala příčinu mezinárodním arbitrážím o náhradě investic. Řekli jsme, že LRV slouží vlasti, uvedl ve svém výstupu ministr a předseda LRV. Ta se bude digitální novelou znovu zabývat nejdříve 16. července.

Čtěte také: Digitální novela byla z Legislativní rady vlády stažena

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).