Hlavní navigace

Čtvrtina Španělů sleduje placené TV vysílání

7. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2008

Pouze čtvrtina španělských diváků má podle společnosti Dahlia TV zájem o placené televizní vysílání a předplácí si jej. Zbylých 75 % nechce platit za možnost širší programové nabídky, ze které by si mohli vybírat. Dahlia TV ale odhaduje, že by se situace mohla v následujících letech zlepšit. Za dva až tři roky by ze současných 75 % těch, kteří placené televizní vysílání zavrhují, mohlo 30 % změnit názor a služby placené televize začít využívat.

Z průzkumu Dahlia TV dále vyplývá, že současný vysoký počet těch, kteří o placené televizní vysílání nestojí, může pramenit ze skutečnosti, že si chtějí zaplatit přístup jen k několika kvalitním programům. To jim ale většinou nabídky společností neumožňují. V základních programových balíčcích bývá nízký počet stanic, ale ty oblíbenější a žádanější jsou umístěny v bohatších, ale také dražších balíčcích. Proto chce Dahlia TV přijít s nabídkou jen několika televizních programů, které budou pro diváky atraktivní.

Společnost Dahlia TV ale zatím nemůže své služby začít nabízet, protože jí to španělská legislativa nedovoluje. Španělsko chce placené digitální televizní vysílání umožnit až po vypnutí analogového vysílání. K tomu má dojít v roce 2010. Dahlia TV se na španělské ministerstvo průmyslu obrátila s argumentem, že proces digitalizace bude urychlen, pokud budou diváci nalákáni širší programovou nabídkou. Ministerstvo ale tvrdí, že současná nabídka digitálního vysílání je dostatečně atraktivní.

BRAND24

Dahlia TV chce divákům přinášet filmy, televizní seriály a také sport. Zkušební provoz chce společnost zahájit v červenci letošního roku, na řádný provoz by měla být připravena v září.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).